Protexia Reviews

TrustScore 4 out of 5

4.1

See what reviewers are saying

Rated 2 out of 5 stars

Tecknade ett avtal med Protexia under en sjukhusvistelse när jag inte var riktigt klar i huvudet - sa ja och tack till allt. Två månader senare får jag faktura (som jag inte bestrider), ringer upp dem... See more

Rated 4 out of 5 stars

Absolut det underbart service och trevlig samtal I början jag bestämde mig att avsluta abonnement pga minska mina utbetalningar,men han övertygad mig att fortsätta med mindre kostnad.Det va en bra i... See more

Rated 5 out of 5 stars

Vi (min fru och jag) hade kontakt med ProteXia idag, och vi fick ett bra och proffsigt bemötande av Gustav Holmström, trots att vi var lite griniga. Men vi fick bra hjälp och råd hur vi ska göra med a... See more

Rated 5 out of 5 stars

“Snabbt och smidigt när det verkligen behövdes” Fick ett larm i mobilen om misstänkt aktivitet. Ringde spärrlinjen direkt och blev bemött väldigt professionellt. Allt gick snabbt och smidigt – de s... See more

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

Replied to 87% of negative reviews

Typically takes over 1 month to reply

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

57 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 1 out of 5 stars

Ett företag som var och en skall passa…

Ett företag som var och en skall passa sig för. Oärligheten är det enda de kan. Ljuga,hota,missförstå är ledstjärnor i deras affärs teknik. Väldigt synd att detta drabbar rädda oskyldiga äldre personer. Har svårt att förstå att företaget får fortsätta sin fram match. Borde vara näringsförbud

27 November 2024

Reply from Protexia

Vi beklagar att du har haft en negativ upplevelse med oss. Vi tar sådana här synpunkter på största allvar och ser det som en möjlighet att förbättras.

Protexia arbetar varje dag för att skydda både privatpersoner och företag från identitetskapningar, bedrägeriförsök och ekonomisk skada. Vi följer gällande lagstiftning och branschpraxis, och har som högsta prioritet att behandla våra kunder med respekt, tydlighet och trygghet.

Vi skulle gärna vilja förstå mer om vad som lett till din upplevelse. Vänligen kontakta vår kundtjänst så att vi kan undersöka ärendet närmare och se om vi kan hitta en lösning tillsammans.

Vänligen

otrevligt bemötande

personen som svarar i telefon gick i försvarsposition utan att blinka. höjde rösten och var riktigt otrevlig. utnyttjar äldre i samhället då de riktar in sig på åldersgrupp 70+.

14 March 2025

Reply from Protexia

Tack för att du tog dig tiden och skriva din recension.

Vänligen kontakta oss på kundtjänst så kan vi titta närmare in på ditt ärende för att hitta en bra lösning för dig.

Rated 1 out of 5 stars

I dec -24 blev vi uppringda av en…

I dec -24 blev vi uppringda av en teleförsäljare som med lögner lockade in oss i ett abonnemang med SST NET. I detta utlovades ett försäkringsskydd via Protexia. Jag deklarerade att det inte behövdes då min fru redan har detta för oss båda. Gör inget så försäljaren då detta är gratis i ett år. Ren lögn. Räkningarna började komma i januari. I samtal med Protexia om att vi redan hade detta skydd negligerades helt utan det bara trycktes på med det nya. Inget intresse för hur det såg ut. Att avgiften från det tidigare till tvånget på det nya skiljer 169 till 299kr är en ordentlig ökning. NEJ, inga + poäng här utan troligen kopplat till försäljare som säljer sin moders själ för en kopparpeng. Företag som anlitar dylika skulle skämmas om det fanns annat än pengar i deras huven.

12 December 2024

Hej Arne,

Det måste ha blivit en missuppfattning kring huruvida tjänsten är kostnadsfri under första året.

Vänligen kontakta oss på vår kundtjänst så ser vi till att försöka hitta en lösning som ni blir nöjda med.

Rated 5 out of 5 stars

Mycket bra och väldigt nöjd med min upplevelse av kundtjänst!

Erik på kundtjänst är en riktig bra kille. Hade problem med att få igång min kreditbevakning som jag tecknat via hemsidan. Ett par minuter i samtal med Erik och det var igång, stort tack!

29 January 2025

Hej Klas,

Kul att du är nöjd med vår service och tack för ditt omdöme!

Rated 5 out of 5 stars

Erik Lindholm vilken fantastisk…

Erik Lindholm vilken fantastisk medarbetare de har i Erik, han löste mitt problem direkt. Sällan man finner så handlingskraftiga män på nätet. Tack igen

28 January 2025

Hej Mats,

Tack för din fina recension. Kul att du är nöjd med hur du har blivit bemött. Tveka inte på att höra av dig om du skulle ha några frågor!

Mvh

Toppen kundservice❣️🙏

Toppen kundservice❣️🙏

Erik speciellt ~ en genuint empatisk man ! 💎💎💎🙏

28 January 2025

Hej Dick,

Ditt omdöme är mer än uppskattat, tack för att du tar dig tiden och delar med dig av din upplevelse.

Hälsningar,

Jag känner mig nöjd

Fick absolut all service jag kunde önska mig, vill därför säga stort tack för Tim och hans lösning och protexia för deras fina bemötande!

23 January 2025

Hej Ulla,

Tack för ditt fina omdöme. Om det är något Protexia kan hjälpa dig med så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.

Vi önskar dig en trevlig helg.

Rated 4 out of 5 stars

Erik

Vill bara tacka Erik jag pratade med idag för ett mycket trevligt bemötande och informationen och hjälpen jag fick. Så ett Stort Tack Erik.

23 January 2025

Hej Peter

Tack för ditt fina omdöme!

Härligt att du fått ett bra bemötande av våra kundtjänstmedarbetare. Har du fler frågor/funderingar är du alltid välkommen att ringa in.

Tacksam

Min far har Protexias kreditbevakning och den larmade honom vid en kreditupplysning som han inte tagit. Lyckligtvis hann vi sätta stopp för det innan någon skada inträffade.

2 January 2025

Hej Filip,

Tack för ditt femstjärniga omdöme och vad skönt att ni hann få hjälp i god tid!

Önskar dig en trevlig kväll.

Rated 1 out of 5 stars

Akta er för detta skumma företag

Akta er för detta skumma företag. Jag tecknade mig för detta i slutet på oktober men ändrade mig en vecka senare. Trodde det räckte men nu kommer det räkningar ändå. Går inte att stoppa. Akta er.

30 December 2024

Hej Erland,

Vi följer distansavtalslagen och som konsument har man alltid 14 dagar på sig att ångra sitt avtal.

Om du inte fått hjälp i ditt ärende så är du välkommen att ringa in till oss.

Rena Lögnare !!

Rena Lögnare !!

Ringde upp o Lurade på min handikappade syster teleabonnemang via SST och sedan kreditbevakning via Protexia !!!

18 December 2024

Hej Anton,

Protexia ringer aldrig ut till kunder. Du har förmodligen blivit kontaktat av en återförsäljare till oss.

Om ni inte fått hjälp i ert ärende så är ni välkomna att ringa in till oss.

Hälsningar,

Rated 5 out of 5 stars

Protexia hjälper och skyddar!

Tecknade en kreditbevakning ifrån protexia i oktober och visste inte riktigt vad det innebar. Nu tack vare protexia blev jag larmad angående en kreditupplysning som gjorts och jag lyckades att stoppa ett köp som hade tagits med mina personuppgifter!
En mycket bra tjänst som jag rekommenderar alla att införskaffa.

4 December 2024

Hej Helena,

Tack för att du tar dig tiden och skriver en recension.

Välkommen som kund.

20241219 dårlig service

20241219 dårligservice

19 December 2024

Hej Bengt,

Vi kan inte se att du har ett avtal hos oss som är tecknat 19/12. Vänligen ring in till oss så att vi kan hjälpa dig med det du känner dig missnöjd över.

Otroligt duktiga!

Otroligt duktiga!
Fick bra hjälp och allt var tydligt och smidigt.

13 November 2024

Hej Emil,

Kul att du är nöjd med bemötandet. Tack för din recension!

Rated 1 out of 5 stars

Min bror som har IF har blivit lurat av…

Min bror som har IF har blivit lurat av detta företag. Han är Nixad och ska inte kunna bli uppringd av seriösa företag. De hävdar att han signerat avtal via sms, men han kan inte smsa. Deras tjänst är mao kontra produktiv då sms skickas när något är fel, så i praktiken kan detta skapa mer problem för honom i framtiden.
Tina Granström
Svaret från Protexia visar att man inte är ett riktigt seriöst företag. Som företag är man ansvarig för sina återförsäljares försäljningsmetoder. Att anlita företag som ringer till nixade och gamla och förståndshandikappade är inte enligt branschens riktlinjer och regler

17 December 2024

Hej Tina,

Protexia jobbar inte med in-house försäljning överhuvudtaget. Vi jobbar med återförsäljare som marknadsför vår tjänst. Tråkigt att din bror är missnöjd med upplevelsen, ni är välkomna att höra av er till vår kundtjänst för att hitta en lösning som han blir nöjd med.

Hjälpsamma

Knut på kundtjänst hjälpte mig lägga till alla i familjen i en och samma bevakning!
Stort tack för hjälpen!

27 November 2024

Hej Fredde,

Tack för ditt omdöme.

Tack protexia

Tecknade upp mig på 12 månader. Tack protexia!

12 November 2024

Reply from Protexia

Hej Bosse, välkommen till Protexia som kund!

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look