brak możliwość reklamacji wadliwego towaru
Kupiłam w tym sklepie zegarek dla Mamy na Dzień Matki z firmy Adriatica, w drugim roku gwarancji zaczęła się pruć bransoletka i zaczęły wypadać cyrkonie z tarczy zegara. Nie miałam już paragonu, na szczęcie na koncie klienta tego sklepu miałam potwierdzenie zakupu, cenę. datę, model, zdjęcie, itp. wiadomość do sprzedawcy o zapakowanie na prezent. NIESTETY SKLEP NIE PRZYJĄŁ reklamacji z powodu braku paragonu mimo ustawy z maja 2014 roku o dowolnym dowodzie zakupu. Sklep przeciągał odpowiedz na moje pisma, jeden pracownik kazał wysłać do nich towar inny go nie przyjął, 2 krotnie wysyłałam towar na ich prośbę. Stosowali pisma o dosłanie paragonu wiedząc, że go nie mam. OBCIĄŻYLI MNIE ZA BRAK DOKUMENTACJI Z ICH STRONY, twierdzą, że nie mam dowodu że nie wzięłam faktury, a dowodu nie mieli oni bo faktura nie istniała – JAKI MAM MIEĆ DOWÓD NA COŚ CZEGO NIE POSIADAŁAM? ŻENADA. Sami powinni wiedzieć czy wystawili fakturę czy nie, skoro ja jej nie brałam na konie nie było informacji o fakturze. Na pismo od rzecznika praw konsumenta odpisali po terminie reklamacji i nie mogłam już złożyć pozwu do sądu gdyż właśnie minęły 2 lata od zakupu zegarka. STRATA CZASU - NIE POLECAM
Pilnujcie 2 lata paragonu najlepiej osobne pomieszczenie w domu przeznaczone na ten cel.
NIGDY W TYM SKLEPIE NIC WIECEJ NIE KUPIE I NIE POLECE GO NIKOMU – BEZCZELNE STOSUNEK DO KLIENTA.