Dårlig oplevelse med kæmpe forskelsbehandling
Viby Efterskole var ikke et år for mig. Hvis du ikke havde tårnhøje ambitioner med dine linjefag, blev du både set ned på af lærerne og andre elever. Lærerne danner et hierarki, hvor de bedst stillede i linjefagene er dem, der bliver prioriteret generelt.
Vi har oplevet episoder såsom en lærer, der har udtalt sig om en elevs forældres økonomi og kommet med kommentarer som: “Smut hjem til din au pair.” Derudover var det tydeligt, at de bedst stillede – såsom hovedrollerne i musicalen – fik langt større fordele af lærerne og blev behandlet markant anderledes end os andre.
Det eneste, forstanderen går op i, er omtale. Generelt bliver der kæmpet enormt meget for, at Viby skal have den bedste omtale, men det eneste, det resulterer i, er, at eleverne bliver slidt op. Fx under musicalen, hvor det i tre uger ikke var tilladt at tage hjem. Og hvis du var syg, var det bare ærgerligt – du skulle stadig præstere.
Så: Vælg ikke denne efterskole, hvis du ikke vil forskelsbehandles og tages mindre seriøst, bare fordi du ikke præsterer perfekt i de kreative fag.