Doe geen zaken met Baum
Zeer teleurgesteld in P. Baum Top Occasions in Waalwijk.
Ongeveer een maand geleden heb ik hier een auto gekocht van 18.000 euro. Bij de koop is mij uitdrukkelijk verteld dat de distributieriem vervangen was en dat ik er nog ca. 80.000 km mee kon rijden.
Na een maand kreeg de auto storing (rood + oranje lampje, motorstoring). De ANWB heeft vastgesteld dat de distributieriem vervangen moest worden. Dit was voor mij een grote verrassing, juist omdat mij was verzekerd dat deze riem al vervangen was.
De verkoper zei: “Breng de auto maar, dat gaan we maken, komt goed.” Er is toen geen woord gezegd over kosten. Vervolgens kreeg ik een rekening van € 1.343,10 voor het vervangen van de distributieriem, oliepomp, olie, filters en bougies. Toen ik mij beriep op de 6 maanden garantie, werd dit afgedaan als “slijtage” en dus niet gedekt.
Wat mij erg stoorde:
* Afspraak over de distributieriem wordt achteraf ontkend.
* Reparatie uitgevoerd zonder vooraf te communiceren over dat de reparatie moet worden betaald.
* Auto werd niet meegegeven zolang ik niet betaalde, waardoor ik mij gedwongen voelde om te betalen.
* Eerst werd zelfs een lagere factuur zonder btw voorgesteld, met omschrijving “zoals afgesproken”, terwijl er geen afspraak over deze kosten was gemaakt.
* Tijdens het gesprek zaten er drie mannen in de kantine met de armen over elkaar naar ons te kijken. Dit kwam op mij over als bewust intimiderend, met de duidelijke boodschap: eerst betalen, anders krijg je je auto niet mee.
Ik heb de factuur betaald onder protest om mijn auto terug te krijgen. Op basis van mijn ervaring zou ik hier nooit geen auto meer kopen en kan ik anderen alleen adviseren om extreem voorzichtig te zijn en alles letterlijk zwart-op-wit op papier te laten zetten.
5 November 2025
Unprompted review