1.8

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Ville få bort mina personuppgifter från…

Ville få bort mina personuppgifter från Upplysning.se, men får inget svar från dem, inte ens när jag går via deras så kallade "support sida" där man kan kontakta dem och åberopade Artikel 17.1-Rätten att bli bortglömd formellt & har fortfarande inte hört något! Har anmält detta till IMY! Vet inte ens om de är värda en stjärna! 😡

24 April 2026
Rated 1 out of 5 stars

Företaget bemödar sig inte att svara på…

Företaget bemödar sig inte att svara på mail eller via deras kontaktformulär på deras hemsida. Jag har via olika kontaktvägar begärt att bli raderad men får inget svar överhuvudtaget.

Upplysning har ett pågående tillsynsärende hos IMY men jag rekommenderar alla som inte når fram att göra en anmälan till IMY.

22 September 2025
Rated 1 out of 5 stars

Oseriöst företag som struntar i lagar och rättigheter

Upplysning.se är ett halvt oseriöst företag som publicerar svenska folkets personuppgifter utan att ge någon reell möjlighet att motsätta sig. De hänvisar till en kontaktsida som inte fungerar och gömmer en kundtjänstmejl som inte ens är tydligt publicerad.

Jag har personligen försökt nå dem via båda vägarna och bestridit deras rätt att publicera mina personuppgifter. Enligt både svensk och EU-lag har jag rätt att kräva borttagning, men jag får ingen respons. Företaget ignorerar helt sina skyldigheter.

Alla andra upplysningssidor har en enkel metod med BankID där man snabbt kan ta bort sina personuppgifter. Upplysning.se gör tvärtom – de visar väldigt tydligt att de inte vill ge någon möjlighet att utöva sina rättigheter, eftersom det inte gynnar deras affärsmodell att sluta sälja personuppgifter.

De borde inte få fortsätta existera i nuvarande form. Alla eventuella rättigheter de haft att publicera privatpersoners information borde upphöra omedelbart, då de bevisligen inte följer de lagar och regler som gäller.

1 September 2025

Anmäl till IMY

Vägrar svara på mail för att ta bort ens uppgifter, så blev en anmälning till integritetsmyndigheteb

21 August 2025

Respektlöst grisföretag!

Har försökt att ta kontakt med Upplysning.se x-antal gånger med diverse krav\stöd på att radera min information från deras sökmotor. Jag har försökt i flera månader att få kontakt men dem bryr sig inte det minsta om att ta hänsyn till mina förfrågningar. Alla andra aktörer i samma kategori har respekterat min förfrågan och varit sammarbetvilliga, men inte upplysning.se, dem stuntar tonalt i rättigheter eller vilken fara dem sätter personer i via att ha känslig information tillgänglig för allmänheten. Lutar sig mot kryphål i GDPR lagen. Usch, skäms på er!

10 July 2025

Värdelöst företag

Värdelöst företag. Omöjligt att nå efter att man betalat. Går inte att verifiera sitt konto. En riktigt bluff sminkat till företag.

28 January 2025

Idioter

Dessa idioter vägrar ta bort din information helt oavsett hur mycket du majlar dem

3 December 2024

Oseriös marknadsföring

De markansför sig med att man kan köpa en kreditupplysning för endast 12 kronor men när man gjort sig besväret att registrera sig så är priset 125 kronor - oseriöst!

5 March 2023

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look