PAYBACK Poland Reviews

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

7 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Rozczarowanie coraz większe.

Od ponad 3 tak korzystam z Payback i jest coraz gorzej. Nie tylko nie są naliczane punkty za transakcje, ale też w kilka dni po zakupie część punktów z niewiadomych przyczyn jest odejmowana. Zastanawiam się nad rezygnacją z korzystania.

23 August 2026

Oszustwo

Oszustwo, ta firma to totalne oszustwo, radzę z niej nie korzystać, po pierwsze nie naliczają właściwie punktów, po drugie jak ich nie wydasz to ci je usuwaja... Nie monitorowalem ile mam punktów nie dostałem żadnego powiadomienia że mi wkrótce usuna 20 tyś pkt i usunęli, teraz nie będę korzystał z tego oszustwa

1 August 2026
Rated 2 out of 5 stars

Trzeba ich pilnować

Korzystam z Payback od ok. 3 lat i mam bardzo częsty problem z naliczaniem punktów i dotyczy to nawet zakupów na małe kwoty rzędu 20 złotych. Albo punkty nie naliczą się wcale albo naliczy się ich zbyt mała ilość. Nawet w tej drugiej sytuacji trzeba czekać 30 dni na możliwość złożenia reklamacji.
A reklamacja to drugi problem: nierzadko naliczają tylko punkty podstawowe, a promocyjnych już nie i trzeba reklamować powtórnie.
Zauważyłam, że kiedy dostaję ankietę z prośbą o ocenę pracownika, który obsługiwał zgłoszenie, to dostaję ją tylko wtedy, kiedy wszystko było okej. Jeśli reklamacja wymagała korekty, to takiej ankiety nigdy nie dostałam.
Nie do końca wiadomo, jaki jest przelicznik punktowy, bo na stronie z listą partnerów pokazuje w przypadku niektórych sklepów inny, niż w kalkulatorze (tak jest w przypadku Notino i Hebe) - w kalkulatorze jest korzystniejszy!
Wkurzający jest też sposób naliczania punktów za zakupy na Allegro - za każdy produkt z osobna, zamiast za całą transakcję, co utrudnia ich liczenie i sprawdzanie, szczególnie przy wyżej wspomnianych częstych pomyłkach.
Na nagrody ciułam punkciki długo, a korzystam z tego serwisu tylko dlatego, że i tak robię zakupy, więc jak można coś więcej przy okazji zyskać, to szkoda nie skorzystać, ale ta konieczność pilnowania jest męcząca.

5 May 2026
Rated 1 out of 5 stars

Przyłączam się do poprzednich…

Przyłączam się do poprzednich negatywnych opinii. Drobne zakupy, typu 5 zl = 1 pkt realizują naliczanie od razu niemal i widac od razu naliczone punkty. Większe zakupy typu 120 zł i mnożnik 10x Amazon lub 150 zł 8x Allegro Trubośroda - nie ma. Utrudnione składanie reklamacji, dwie drogi składania, zależnie od nazwy sklepu. Po reklamacji standardowa odpowiedź - należy czekać 30 dni na naliczenie. Potem: rto pani wina, źle wykonane przejscie. Nie, dobrze wykonuję przejście, mam włączone coookiesy, zero blokad etc.

15 April 2026
Rated 1 out of 5 stars

Założyłem konto pod koniec marca

Założyłem konto pod koniec marca, do teraz brak kuponów promocyjnych. Mam się uzbroić w cierpliwość. Nie warto zakładać konta bo nie ma z tego wymiernych korzyści, oczywiście są tylko dla firm i samego payback.

14 April 2026

Unikać

Nie warto. Gdy chodzi o większe kwoty, oszukują. Nie naliczają punktów. W reklamacji oszukują, że nie robiliśmy zakupów przez aplikację jak to robimy. Są nieuczciwi. Złożyłem mnóstwo reklamacji bo ciągle omijają naliczanie punktów. Jak złożysz reklamację to często nie naliczą punktów.

15 November 2025

Wprowadzaja w blad

Notorycznie nie naliczają punktów, pomimo wykonania wszystkich czynnosci zgodnie z podanymi przez nich instrukcjami. Dodatkowo wprowadzaja w błąd. Odblokowuję mnoznik x10 na mega weekend, co wplywa na moją decyzje zakupową, punkty nie wpadaja, trzeba sie upominac ponownie o nie. Na supporcie tłumaczą, ze takiego mnoznika wtedy nie bylo.

3 August 2025

To są cwaniaki

To są cwaniaki. Im zależy jedynie na zbieranie danych osobowych. Payback mam od kilku lat. Nigdy żadnych punktów nie korzystałem. Gdy zdecydowałem się wykorzystać punkty, to zablokowali mi konto i tym samym uniemożliwili mi skorzystanie ze zgromadzonych punktów.

5 September 2025
Rated 1 out of 5 stars

Serdecznie nie polecam tego serwisu

Serdecznie nie polecam tego serwisu. Jeżeli zbiera się punkty za drobnicę czyli zwykłe zakupy na allegro, bp itp to jest ok. Natomiast jeżeli dokonuje się transakcji na kilkanascie tysięcy złotych z kuponem zwielokrotniającym to zaczynają się problemy. Tydzień po dokonaniu zakupu na wysoką kwotę, na jedenj ze stron oferujących biżuterię, piszę maila do bok-u ze wszystkimi danymi dotyczącymi transakcji oraz zapytaniem dlaczego punkty nie zostały jeszcze zaliczone do mojego konta. Otrzymuję STANDARDOWĄ odpowiedź, że mam czekać 30 dni i Pani będzie OSOBIŚCIE monitorować moje saldo punktowe i odezwie się, więc nie ma potrzeby ponownego kontaktu. Za każdym razem jak składałam taką reklamację otrzymywałam tę samą odpowiedź, co więcej nikt w terminie nie odpisuje licząc zapewne na zapomnienie sprawy i trzeba mimo wszystko samemu sie przypominać i ponownie się kontaktować. Po przeczekaniu półtorej miesiąca i dopominaniu się o interwencję otrzymałam info, że

"punkty za zakupy dokonane w sklepie jubilerskim nie zostały naliczone, ponieważ zamówienie nie zostało przypisane do PAYBACK :("
ORAZ ŻE
"Przejście przed zakupem przez paybackpl lub aplikację mobilną na stronę partnera jest najważniejszym, ale nie jedynym warunkiem otrzymania punktów. Bardzo istotne jest zaakceptowanie ciasteczek (plików cookies) na stronie sklepu..."
I teraz najlepsze - powyższa sytuacja zdarzyła mi się po raz drugi, ale za pierwszym razem, po kilkukrotnych interwencjach doliczono mi punkty, a teraz już nie.
Wniosek z tego jest taki, że przyznanie punktów za dokonanie zakupu na stronie partnera za kilkanaście tysięcy złotych dodatkowo z kuponem zwielokrotniającym są dla Payback niewygodne i nieopłacalne. W związku z powyższym najlepiej jest stwierdzić kuriozalny, absolutnie absurdalny brak spełnienia którejś zasady np z ciasteczkami. Okazuje się że samo przejście z Payback do strony partnera NIE WYSTARCZY - przecież to jest podstawowa zasada działania PAYBACK mimo wszystko jednak nie, bo Payback może sobie wybierać ktore transakcje zalicza a które nie i zasady są kompletnie niejasne.

6 November 2024
Rated 1 out of 5 stars

Korzystam z programu Payback od dawna

Korzystam z programu Payback od dawna, ale ich praktyki są oburzające, sprawę zgłosze do UOKiK. Zadzwoniłam na infolinię gdyż nie działał ich system. Długo czekałam na to aż konsultant odbierze telefon, i to tylko po to, że potwierdził, że maja problem z logowaniem, jest awaria. 10 dni później na fakturze odnajduję pozycję 3 zł. Okazało się, że złodzieje pobierają opłatę za połączenie. Nigdzie nie ma żadnej informacji. Skandal.

26 July 2024

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look