Company replied
Jeg havde forventet et ophold med selvforkælelse i form af udvikling af egne kreative evner og dertil dejlig og sund kost. Ejerne af "Lyset" skriver bla. i deres præsentation: "På førstedagen får d... See more
Company replied
Lyset i Løgumkloster er et unikt kunstnerretreat, atelier og galleri, hvor kreativitet, fordybelse og fællesskab er i centrum. Vi tilbyder kurser, kunstnerkolonier og ophold med fokus på kunstnerisk udfoldelse i rolige omgivelser. Lyset er indrettet med hyggelige faciliteter, der skaber en inspirerende atmosfære for kunstnere og kreative sjæle.
Denmark
Det var tredje gang, jeg besøgte "Lyset", og anden gang, jeg blev undervist af Anita. Som altid, foregik undervisningen i en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor der er plads og gode råd til alle, uanset niveau. Hotellet kunne måske overveje, at variere menuen lidt, for os "gengangere". Der er altid masser af mad, drikkevarer m.m. Derfor kan jeg kun sige, at de perfekte rammer er skabt, så er det jo op til deltagerne at kunne fylde dem ud. Jeg glæder mig til igen på et senere tidspunkt, at besøge Lyset, og gerne med Anita som underviser.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Jeg har for et par år siden deltaget i kunstnerkoloni i Lyset. En fantastisk oplevelse. Jeg fik nye kunst-venner, som jeg stadig har kontakt med.
Ugen bød på mange gode snakke - om alt mellem himmel og jord, fantastisk sparring, god forplejning i et smukt gammelt hus, med masser af charme.
Til maj skal jeg af sted igen. Denne gang på kursus. Det glæder jeg mig meget til. Jeg er sikker på det bliver FANTASTISK.
Jeg kan varmt anbefale LYSET

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Mit ophold i "Lyset" var fantastisk. Jeg var der i foråret 2024 sammen med 7 andre kunstnere som jeg ikke kendte, men lærte at kende, som nogle hyggelige folk. Opholdet var meget inspirerende, og vi fik alle malet en del, og nogle gode snakke om vores kunst. Selve huset er enormt hyggeligt med en dejlig opholdsstue og spisestue. Vi brugte også haven og malede udenfor. Forplejningen var rigtig dejligt og meget fint. Vi gik i hvert fald ikke sulten i seng. Værelserne var også fine og hyggelige, nu er det også mulighed for at flere kan få et enkelt værelse. Alt i alt en meget berigende oplevelse, som jeg i den grad kan anbefale andre at prøve. Inge Larsen

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Et mosaik kursus med en kompetent, interesseret og sød underviser, var en øjenåbner af en oplevelse for mig. Skønt at være i Lyset - igen - og blive inspireret til noget helt andet end at male abstrakt, som jeg ellers gør det i. Dejligt at lære nyt sammen med andre interesserede kunstnere, og skønt at det foregik i Lyset, som er et sted med en særlig atmosfære, der er rum til at være kunstnerisk og føle sig fri. På dette ophold var min kone og jeg taget afsted sammen. Prøv og hør, det var fedt at være sammen om at lære nyt. Tak til Lyset, til underviser og alle deltagere.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Jeg EEEEEELSKER "Lyset", har efterhånden været der 6-7 gange....Både som koloni, undervisning samt lejet stedet til privat kunstnerkoloni. "Lyset" indbyder til kreativitet,ro og dejligt samvær med andre. Mine varmeste anbefalinger.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Seks vidunderlige dage borte fra Verdens tummel med fred om ørerne i de mest vidunderlige og gennemført hyggelige omgivelser. Det er min umiddelbare oplevelse af LYSET, en helsebringende oase skabt for kreative mennesker, der ønsker at få sjælen med og skabe noget, der giver glæde, grokraft og mening. Jeg var så heldig at finde sammen med ligesindede og i fællesskab skabte vi en boble af positivitet og grokraft, som er svær at beskrive. Men af hjertet tak til Anne og Jesper, der har skabt de unikke rammer for den frie kunstneriske udfoldelse. Hvis nogen siger noget som helst andet, så tro dem ikke. De må så absolut bare have fået det helt forkerte ben ud af retræte-sengen.
Forplejningen er helt i top. Det 200 år gamle hus er restaureret med kærlighed og nænsomhed, værelserne indeholder det, du har brug for. Værkstedet er bare så fint med den gamle frisørvask som nyttig og funktionel centrum. Af hjertet tak for et ophold, som bestemt ikke bliver det sidste.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Har besøgt "Lyset" to gange. Første gang var på "kunstnerkoloni " og anden gang i et undervisningsforløb med titlen "Havet". Jeg har nydt begge ophold i det gamle hus, som er nænsomt restaureret med respekt for husets alder. Maden har begge gange været super god, og der er masser af den. Værelserne er hyggelige, med gode senge.
Det sidste ophold, var med undervisning af en yderst empatisk og behagelig person. Hun var parat til at hjælpe, når vi havde behov for det. Jeg fik malet tre billeder, hvoraf det ene er solgt. Underviseren malede selv, og vi havde nogle gode dialoger omkring hendes udtryksform og teknikker. Hun var meget modtagelig for vores synspunkter, det er ikke alle kunstlærere, der rummer dette.
Jeg glæder mig til et opfølgende kursus og kan på det varmeste anbefale "Lyset" til andre.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Et perfekt sted at træde tilbage fra verdens larm og fordybe sig i kunsten.
Her finder man roen og de eneste forstyrrelser kommer fra opgaverne omkring måltiderne. De er forøvrigt tilrettelagt så man skal bruge et minimum af til til tilberedning og efterfølgende oprydning.
Der er plads til refleksion. der er ro og der er mulighed for at gå på opdagelse i Løgum Kloster, besøge museet Holem. Værelserne er ok. Der er rent og pænt. De ideelle rammer for en uges kunstnerretreat.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Jeg valgte at tage fra min familie og give mig selv en gave
Dette var at fordybe mig i min kunst og møde nye mennesker med samme interesse.
Jeg købte mig til et enkelt værelse og åh det var så fint indrettet on dejlig seng.
Haven til Lyset er så smuk atelier meget brugbart og nem til oplevelser i byen hvis man er til kultur

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Jeg havde et fantastisk ophold i LYSET, hvor jeg fandt ro og fordybelse til at arbejde med min kunst. Omgivelserne er smukke, og den lille by skaber en hyggelig ramme. Jeg følte mig meget velkommen og godt tilpas.
Det var særligt inspirerende at være sammen med andre kunstnere, hvor vi fulgte hinandens processer og gav hinanden ny energi. Kombinationen af fællesskab og individuel fordybelse gjorde opholdet helt specielt.
Jeg kan varmt anbefale LYSET til alle, der søger et sted med ro, inspiration og plads til kreativ fordybelse.
Tak for muligheden ❤️

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Oppdag og lær språket til farger– et malekurs som vil løfte verkene dine til nye høyder!
Du lærer å kontrollere lys og skygge med farger, skape kontraster og nyanserte overganger, hvor selv små fargeforskjeller kan tilføre dybde og kompleksitet til dine verk. Samtidig finner du din egen fargepalett som understøtter din personlige stil som artist.
Kurset er ideelt for de som ønsker å ta kunsten sin til et nytt nivå og virkelig forstå hvordan du kan bruke farger som et kraftig verktøy i din kreative verktøykasse.
Jeg reiste med stor forventning og lyst, dessverre ble det en stor skuffelse opp mot å kunne få inspirasjon og ny kunnskap. En fikk en utstyrsliste som en kjøpte inn og som ikke ble brukt. Med en slik liste tror en at det er et opplegg og en plan for å bruke det. Opplegget svarte ikke til forventningene, vi møttes torsdag og det begynt bra. Men så stagnerte det, kom ikke noe nytt verken fredag eller lørdag. Kursleder viste til en bok gang på gang. Malte egne bilder, der kun det ene var noe hun så vidt tok inn i undervisningen. Lørdag kom frustrasjonen ut blant oss som deltok, og vi fant ut at vi ikke var alene om oppfattelsen. Manglende teori opp mot teknikker og fargelære, ut ifra kursbeskrivelsen var et faktum.
Har i ettertid klaget, men får beskjed om at vi skulle tatt kontakt tidligere. Men det er ikke så enkelt å ta kontakt midt i et kurs som en forventer er kvalitet sikret og har et bra opplegg på hva en skal igjennom iflg kursbeskrivelsen. Og kursholder gav uttrykk for at hun og arrangør hadde et nært samarbeid. Da blir terskelen for å ta kontakt midt i kurset noe vanskelig.
Huset ser veldig innbydende ut på bilder og filmer på nett. Som et maleri, sett på avstand. Noe annet når en kom inn i det. Her var det møkkete inne på mitt rom i alle hjørner. Masse maur i kjøkken og spiseavdeling. Shabby chic in real. Badet hadde helling feil vei på gulvet, så når en dusjet så rant vannet mot døren pga forlite dusjforheng. Og ingen svaber til å få vannet tilbake. Og sterk kloakk lukt fra liten do midt i huset, noe som spredde seg i flere rom.
Men det mest alvorlige var mangel på røykvarslere og ingen brannsloknings apparat. Noen av soverommene oppe kunne heller ikke åpnes vinduet på. Det er ikke bra opp mot lufting og i alle fall opp mot en brann. Her trengs det noe oppussing og vedlikehold. Og ikke minst opp mot at en driver kommersielt og tar betalt for overnatting på rom som neppe kan være godkjent for det.
Maten var bra, middag kom fra et hotell vi hentet den på, den var bra.
Jeg kan ikke anbefale dette stedet.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Kursus udbudt med titlen "opdag og lær farvernes sprog - et malekursus der løfter dine værker til nye højder." Varighed torsdag kl 15 - søndag kl. 16.30 kr. 4.900,- + 500- for enkeltværelse. Her skulle kursisterne lære "farvekomposition og hvordan farver fungerer sammen, skaber dybde, stemninger og liv, farver fremhæve hinanden, dæmpe eller komplementere, kontrollere lys og skygge med farver, skabe kontraster og nuancerede overgange, hvor selv små farveforskelle kan tilføje dybde og kompleksitet til dine værker".
Unik mulighed for at udforske farverne og deres mange facetter, både teoretisk og praktisk. Arbejde med primær-, sekundær- og tertiærfarver, brug af komplementærfarver til at skabe kontrast og balance i malerier, arbejde med kolde og varme farvetoner for at skabe dybde og stemning og opnå harmoniske farvesammensætninger. Underviseren hjælper eleverne til at forstå farvernes æstetiske og følelsesmæssige kraft og hvordan man kan arbejde med dem for at skabe harmoniske, dynamiske og visuelt dragende kunstværker. Oplæg om brug af begrænset palet, hvordan man kan skabe en gennemgående tone ved at tilføje en nuance til alle farver i paletten.
Oplev, hvordan du kan løfte dine kunstneriske evner til nye højder, udforske portrætkunstens magi, udvikle dine tekniske færdigheder og skabe værker, der virkelig rører ved både dig selv og dine beskuere.
Undervisningen tilpasses den enkeltes niveau.
Det lød næsten for godt til at være sandt og det var det i dén grad også.
Jeg kunne lige så godt have malet hjemme selv. Oplæg var næsten ikkeeksisterende. Underviseren malede selv malerier og runderede ikke og gav ikke kommentarer til kursistarbejderne undervejs. Vi fik at vide, at vi kunne henvende os, hvis der var noget vi ville.
M.h.t. forplejningen - intet at bemærke.
M.h.t. indkvartering - værelse udmærket, men ingen lydisolering. Hver gang naboen vendte sig i løbet af natten, blev jeg vækket og omvendt alle 3 nætter, så der var stort søvnunderskud. Sengene knagede og der var et gab på ca. 1 cm mellem væg og gulv, der blev forsøgt tætnet med karklude, indkøbt i Brugsen samt flytning af den enes seng. Det hjalp ikke stort, desværre.
Alle kursister afkortede opholdet, 2 søndag formiddag og resten efter frokost.
Den enlige stjerne skyldes den aldeles smukke og interessante klosterkirke i Løgumkloster og Kunsthal Holmen med en fin udstilling.
Efter kursistklager, har vi fået refunderet kr. 1.080,- af prisen. Det er efter min mening ikke nok kompensation.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Tak for en skøn Kunstnerkoloni i det hyggelige og fine byhus i Løgumkloster. Vi har haft det fantastisk og alt har været så godt og fint.
Kan varmt anbefales herfra. Tror vi ses igen :-)

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Jeg har været på et 4-dages male-kursusophold i Lyset - med en eksterne underviser.
Og jeg har store roser til dette ophold - det var en meget behagelig og dygtig underviser.
Derudover var rammerne i huset super dejlige, jeg havde et skønt eneværelse og der var en fin intro til opholdet, som blev tilsendt mig forinden ankomst på mail.
Da vi ankom til stedet, var der en fin oversigt og vejledning, både hvor vi skulle sove, hvem der skulle gøre hvad under opholdet (vi skiftedes til at anrette de hentede måltider for hinanden 2og2, hvilket var ret hyggeligt) .
Rammerne i huset var mega hyggelige, og selve beliggenheden i byen var rolig men også dejlig centralt. Det var et virkelig dejligt element, at man i løbet af dagen kunne høre klokkespillet i Løgumkloster.
Maden var super fin og varieret - jeg havde på forhånd meldt nogle ønsker ud ift. mad, og det blev der fint taget hensyn til.
Der var i øvrigt rigeligt mad, drikke og lækkert til os - og vi havde alle nærmest dårlig samvittighed over al det mad, som var tilovers, da vi skulle hjem. Men vi var heldige at finde en lokal i byen, som kunne aftage en stor del af det.
Alt i alt et dejligt ophold, som jeg var på.
Og jeg har meldt mig til et nyt male-kursusophold i september 2024. Jeg glæder mig til at komme tilbage til Lyset og få en forhåbentlig lige så dejlig oplevelse som sidst.
Stedet har min varmeste anbefaling, og jeg har dybt respekt for den skønne og omsorgsfulde måde, som det drives på.
Mange hilsner
Mette Maya Pedersen

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Jeg kan stadig ikke få armene ned efter et virkelig dejligt ophold på Kunstner kolonien🥰alt var så godt tilrettelagt af værtsparret . Vi ankom 7 forskellige kvinder m. Hver vores tilgang til kunst. Vi inspirerede hinanden så meget at vi aldrig har fået malet/kreeret så meget på så kort tid. Maden var i Top🥰at afhente var på ingen måde et problem. Men hold nu fast hvor .. der var rigeligt af mad. Vi følte os virkelig forkælede. Rammerne levede op til vores forventninger. Så hyggeligt og gennemført ned til mindste detalje. Tak til Lysets værtspar❤️Anne og Jesper. Vender helt sikkert tilbage næste år.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Tak for et fantastisk inspirerende ophold i "Lyset" sammen med andre kursister der elsker kunst, at lære af hinanden og suge nye teknikker til sig. Alt har været perfekt i de skønneste rammer, dejlige værelser, fantastisk køkken/alrum og opholdsstue samt super gode arbejdsforhold. Maden er på et højt niveau, ja nærmest som et gourmet ophold. Jeg kommer snart igen.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Jeg har - som underviser/ “kursusholder” holdt 5 kurser i Lysets skønne omgivelser. For mig er det en glæde, hver gang, og jeg ser frem til mine fremtidige kurser og til også selv at være kursist i Lyset.
Som underviser og kursist er det så betryggende at være her for alt er velovervejet og flot gjort parat til hvert et kursus med mad, vin og hygge til enhver smag så jeg skal bare tænke på at nyde at undervise. Dejlig veltillavet mad fra den lokale Kro og 2 min. derfra hentes lækker morgenmad og frugt. Endvidere er der mulighed for hyggelige pauser, hvor man kan gå tur i Løgum Kloster og se den skønne by og blive inspireret. Vi får ofte besøg af de lokale som følger positivt med i al vores kunstneriske virke. Huset er enormt hyggeligt og indeholder alt hvad man har brug for til et krativt kunstnerretreat. So … what’s not to like? Kan kun anbefales til alle kreative sjæle ❤️

Ophold i LYSET
Jeg tilbragte 5 dage i LYSET tilbage i januar 2024 med vores nystartede kunstnergruppe, hvor vi skabte vores første fællesudstilling i LYSET.
LYSET er et atelier -og kunstner retreat, der med sin hyggelige indretning indbyder til ro og mulighed for indre fordybelse.
Der er en gennemført stil i hele huset med små sjove indfald, som henfører en til det hengemte indre kreative univers og på væggene hænger Anne Juul Christophersen billeder af pigen og bjørnen, der førte mig tilbage til barndommens glemte minder.
Løgumkloster er desuden en dejlig by, hvor man bl.a. kan besøge Løgumkloster kirke, som har et meget smukt kirkerum. Man fornemmer nærmest historiens vingesus, når man bevæger sig rundt i Kirken og det gamle kloster. Der er desuden mulighed for nogle flotte gåture i den omkringliggende natur.
Jeg skal på et ophold i LYSET igen til efteråret, og jeg glæder mig rigtig meget til 5 dage igen i magiske rammer sammen med andre kreative sjæle.
Jeg giver LYSET mine bedste anbefalinger.

Reply from LYSET kunstnerretreat, atelier og galleri
Forkæl dig selv med et ophold i Lyset. Det har jeg gjort to gange.
I forbindelse med et kursus i linoleumstryk, og da vores nystartede kunstnergruppe skulle samles om at sætte en fællesudstilling op. En fin og velbesøgt udstilling i Galleri Lyset.
Fantastiske rammer til netop det at være kreativ, fordybe sig og sparre med andre. Vi havde noge super hyggelige og lærerige dage i Lyset og følte os i øvrigt meget velkomne i Løgumkloster by.

Kære kommende gæster i LYSET
Jeg har i august måned afholdt to kurser af 4 dage i LYSET. Jeg har begge gange glædet mig usigeligt, til at skulle tilbringe tid til kreativ fordybelse, og samvær med søde mennesker i LYSETS smukke rammer. Og jeg må indrømme, at jeg er nærmest lykkelig. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig en skønnere måde at tilbringe min tid på. Huset er vidunderligt, og jeg mærker roen sænke sig i mig, når jeg træder ind af døren. Jeg elsker simpelthen disse omgivelser. Her er smukt for øjet , og sundt for sjælen. Det er samtidig en intens og berigende oplevelse at være sammen med kursister i disse døgn. Vi lærer hinanden godt at kende, og vi inspirerer hinanden med vores forskellige tilgange til det skabende arbejde. Jeg elsker simpelthen disse kursus-dage, hvor vi også bliver forkælet med dejlig mad og god vin. Det er så skønt ikke at skulle tænke på at lave mad. Vi kan bare hente det , og alt er lækkert og tilberedt. Disse kurser og kunstnerkolonier er ren selvforkælelse. det er de bedt tænkelige vilkår for kreativitet. Jeg glæder mig allerede til næste gang, og næste gang igen. Måske ses vi..
Tak til Anne og Jesper for at skabe dette uovertrufne sted for skabelse og livsglæde.
De bedste hilsener fra Anita Falbe Cleyton