Kristallpalatset Reviews 17

4.4

Company details

1. Jewelry Store

Written by the company

Kristallpalatset startade 2023 med en smyckes och stenbutik i Göteborg. Vi riktar in oss på högkvalitativa smycken och kristaller, med hög kund fokus! Vår glädje är din glädje!

Contact info

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Superbra

Superbra! Snabb leverans och fantastiska kristaller. Min absoluta favorit kristall butik ❤️

27 March 2025
Rated 1 out of 5 stars

Ingen möjlighet till reklamation vid trasiga kristaller då de inte är ett företag

Jag fick hem mitt paket med flera kristaller, och vid första anblick såg det väldigt fint ut. Jag fick med en rökelsepinne, stickers och en handskriven lapp. Kristallerna låg fint inpackade i tjocka lager av plast. Hade allt varit väl så hade jag varit väldigt nöjd. De kristaller som var hela var väldigt fina.

Men den dyraste kristallen jag köpt för över 2000 kr var skavd på två ställen, trots att den var invirad i tjockt lager av plast. Det var alltså en skada som uppkommit innan den hade skickats. Innan jag beställde den så fick jag en video på kristallen där den inte var skavd alls. Jag blev därför väldigt ledsen och missnöjd och ville reklamera den.

Svaret jag fick var att de tar tillbaka den och att jag får presentkort på hela beloppet. Jag var inte nöjd med det som alternativ eftersom jag var rädd att få fler kristaller som är skavda eller sönder om jag gör ett nytt köp. Men de accepterade inte att ge mig en kontant återbetalning på hela beloppet, trots att jag erbjöd mig att stå för frakt så det inte hade kostat dem något alls.

De hänvisade till att Kristallpalatset inte är ett företag utan privatperson, och därför gäller inte konsumentlagstiftningen. De menade att de var snälla som erbjöd presentkort som alternativ.

När jag var missnöjd med alternativet presentkort så ändrades deras alternativ till prisavdrag på 10%. Alternativet att få hela beloppet som presentkort fanns inte längre kvar. Jag tyckte inte att 10% var skäligt eftersom skadan var större än så, men det fanns inget utrymme att diskutera. Eftersom jag var rädd för att lägga en ny beställning så gick jag med på att få 10% i kontant utbetalning, som de skickade via Swish. Risken var annars stor att jag inte skulle få någon ersättning alls så jag kände inte att jag hade något val.

Jag känner mig lurad på pengar, och jag känner mig också lurad av att de inte är ett företag trots att de har en hemsida med villkor och beskriver sig som en kristallbutik. Det är ju mitt ansvar som köpare att kolla upp, så det får jag ta på mig såklart.

Jag avråder verkligen alla från att handla från Kristallpalatset. De har gjort det tydligt att deras köpare inte har någon trygghet alls, och eventuella ersättningar sker väldigt godtyckligt och utan att de själva tar ansvar för fel som uppstått innan det skickats.

Jag är djupt missnöjd och hoppas att ingen annan försätter sig i den risk som ett köp från Kristallpalatset innebär, men det är ju självklart upp till var och en.

27 July 2024
Rated 5 out of 5 stars

Enkelt

Allting gick helt enligt förväntan. Snabbt och enkelt. Bra emballage.

4 March 2024

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look