Omijać z daleka
Kredki 3D zamówione jako prezent 09.06 dotarły dopiero 23.06. Produkt kupiony za 120 zł (rzekomo przeceniony z 200 zł) okazał się czymś zupełnie innym niż sugerowała oferta na stronie.
Zdjęcia i opisy na kolorus.pl sprawiają wrażenie, że kupuje się estetycznie zapakowany, wysokiej jakości zestaw premium. W rzeczywistości jest to tani produkt przypominający przedmiot z azjatyckich platform sprzedażowych, zapakowany w zwykłe przezroczyste opakowanie bez jakiejkolwiek prezentowej oprawy. Identyczne zestawy odnalazłem na tych stronach w cenie do 20zł.
Różnica między tym, co przedstawiono na zdjęciach, a tym, co faktycznie otrzymałem, jest ogromna i w mojej opinii wprowadza konsumenta w błąd co do jakości oraz wartości produktu.
Dodatkowo sklep nie odpowiedział na moje próby kontaktu. Nie udało mi się również odnaleźć żadnych danych na temat przedsiębiorcy prowadzącego tę "działalność".
Ponadto, w stopce strony internetowej znajdują się ikony metod płatności, m.in Apple Pay, Mastercard, BLIK, Klarna, jednak z mojej wiedzy wynika, że sklep nie oferuje płatności za pośrednictwem Klarny, co może wprowadzać konsumentów w błąd co do metod płatności, a takie ikony mają jedynie na celu zwiększenie wiarygodności sklepu.
Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie internetowym