3.5

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Bra betalningsalternativ när det krisar

Finansierade ett dyrt veterinärbesök m.h.a. Human Finans via Svea. Uppläggningsavgift 395kr första månaden, sedan en månatlig adm.avgift på ca 50kr. I övrigt helt räntefritt så länge man betalade i den takt man själv ansökt om. Mycket nöjd med servicen, tack för att ni finns till för oss djurägare som inte kan trolla fram 25k direkt vid veterinärdisken.

8 April 2025
Rated 1 out of 5 stars

Se upp!

Humana Finans är direkt kopplat med Svea Bank och minst sagt deras märkliga handlingar fokuserade på att skörda vinster från de minsta misstag som deras kunder gjort.
Jag rekommenderar inte de som långivare!

27 August 2024
Rated 1 out of 5 stars

Luriga..

Luriga... Erbjuder räntefritt och betalningar sker via Svea. Jag fått mina avi i Kivra. Försökte koppla e-faktura eller autogiro via banken men det går inte via internetbank. Jag ringde Sveas kundtjänst som menar att man ska be de skicka en blankett hem som ska fyllas i och skickas tillbaka (hur gammaldags kan man vara?!). En månad senare hade jag fortfarande inte fått någon blankett. Jag missade en betalning månad 2, jag kan inte ha koll kivra eller annan form av faktura, jag brukar ha allt på e-faktura eller autogiro. Mitt fel jag erkänner det, men då blev räntan plötsligt 24% !!!!! I praktiken skulle jag få betala 1900 i månaden där 1000 var räntan och resten amortering!! Och det står ju på deras avtal med riktigt små bokstäver i en svårtolkad text att om man missar en betalning blir räntan 24%. Så kortfattat jag tog lån från min ordinarie bank med 6,15% och löste ut helt lånet hos human finans. Jag antar att det är så de får vinst: människor som råkar göra fel. ALdrig mer lån från dom!! Eller Svea i för sig, det var deras kundtjänst som inte var hjälpsam heller.

20 March 2024

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look