Ambroexpress Reviews 31

TrustScore 2 out of 5

1.8

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Totalna porażka, jeżeli mój przypadek nie jest odosobniony a z tego co czytam to nie jest, to bardzo mnie zastanawia kto z taką firmą świadomie podejmuje współpracę :/ Kurier który dostarczał moją... See more

Rated 4 out of 5 stars

Vorab früh angekündigt. Leider keine Uhrzeit, sondern nur den Tag angegeben (daher einen Stern Abzug). Dann haben zwei freundliche Mitarbeiter die Pakete vernünftig abgestellt. Alles OK.

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Najgorsza firma kurierska z jaką miałam…

Najgorsza firma kurierska z jaką miałam do czynienia. Powiadomienie o terminie wysyłki wysyłają w dniu wysyłki między 8 a 12.00 Nigdy nie wiadomo kiedy. A kurier daje znać z maksimum godzinnym wyprzedzeniem. Cały dzień zmarnowany, jeśli przesyłkę trzeba osobiście odebrać. Nie polecam.

15 June 2026

Totalna porażka

Kurier który dostarczał moją przesyłke to zwykły cham i prostak , klienta ma za nic. Ignoruje informację o odmowie przyjęcia przesyłki ze wzgledu na jej stan (uszkodzona), odmawia sporządzenia protokołu ... zostawia przesyłke na środku drogi i odjeżdza.

Nie polecam, myślałem , że Poczta Polska to jest granica absurdu w dostarczaniu przesyłek ale ta firma ustanawia nowe granice której nikt nie przebije :/

8 June 2026
Rated 1 out of 5 stars

Firma nie wywiązuje się z terminów…

Firma nie wywiązuje się z terminów dostawy. Przesyłkę z oddziału w Warszawie, wysłali na swój oddział w Łodzi, teraz zasłaniają się ze nie ma kto pojechać z przesyłką- bo adres dostawy jest pod Warszawą. Codziennie przesuwają o jeden dzień termin. Trwa już to tydzień.

8 June 2026

Katastrofa

Katastrofa . Nie dowożą paczek jeśli nie możesz odebrać telefonu 😂😂😂😂nigdy więcej

2 June 2026
Rated 1 out of 5 stars

Ik wilden klanten worden bij deze…

Ik wilden klanten worden bij deze partij omdat ze mij hadden vertelt op beurs in polen dat ze dit voor mij konden maar daarna werden collega's heel onbeschoft en moest ik echt achter ze aan gaan voor een reactie

3 June 2026

Omijać szerokim łukiem

jestem zgodny ze wszystkimi opiniami. Naciągana jedna gwiazdka. Szczerze odradzam jakiejkolwiek współpracy z tą firmą. Nie dowiecie się niczego o swojej przesyłce. Strona śledzenia przesyłek jest bezużyteczna. Nie dodzwonicie się do infolinii. Kontak mailowy tragiczny. Pani w mailach wprowadza tylko w błąd. Lepiej jakby nic nie pisała. Nie można się umówić na dostawę. Nie można się nawet przygotować na dostawę dzień wcześniej. Dostajecie informację od kuriera w dniu dostawy. Dostawa trwała ponad dwa tygodnie. Poważnie się zastanówcie czy chcecie mieć z nimi do czynienia. Nawet się bardzo zdziwiłem, że w ogóle paczka dotarła.

18 May 2026
Rated 1 out of 5 stars

OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM TĄ PARTACKĄ FIRMĘ!

Nie polecam korzystać z usług tej firmy, kurier nieterminowo odbiera paczki, żeby ją dostarczyć to zajmuje im to cały tydzień. Wiecznie nie mają miejsca albo czasu. Dodzwonić się do nich na infolinię? NIE MA TAKIEJ OPCJI! Byłem 37 w kolejce, poczekałem pół godziny, jak już byłem 1-2 to się partacze rozłączają - i to już trzeci raz. Pomyślałem sobie że do trzech razy sztuka ale zawsze to samo - rozłączają się. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM tą partacką firmę. Opinie na Google zapewne kupione, nie jest to możliwe żeby taka nędzna firma miała powyżej 4 gwiazdek. Nie pozdrawiam.

15 May 2026

Totalne dno!!!!

Totalne dno!!!!! Przesyłka miała dotrzeć do 4.05.2026r., a do tej pory jej nie ma (13.05.2026)!!!! Kurier napisał, że nie ma możliwości dostawy co jest kłamstwem bo cały czas w domu były i są osoby, które mogą odebrać przesyłkę. Jak się okazało kurierowi zabrakło czasu i dlatego nie dojechał, a cos musiał wpisać w statusie!!!! Dałam 1 bo nie dało się 0. Infolinia powtarza, że postarają się doręczyć następnego dnia. Mają w d..pie klientów. Za dostawę biora duże pieniądze, a nie doreczaja. Nigdy więcej nic nie zamówię za pośrednictwem Ambro express i każdemu będę odradzać!!!! !!!!Oszuści!!!!!!!!!!!!!

13 May 2026

Nicht zu Empfehlen !

Diese Spedition ist einfach nur eine absolute Katastrophe. Vereinbarte Liefertermine werden komplett ignoriert, man wartet stundenlang oder sogar vergeblich, ohne irgendeine vernünftige Information zu bekommen. Auf Nachfrage wird man hingehalten oder bekommt widersprüchliche Aussagen. Es war 15Uhr ausgemacht um 12 kam schon der erste Anruf "1 Stunde da" , obwohl ich ausdrücklich gesagt habe es kann erst um 15 Uhr entgegen genommen werden, ich fahre extra von der Arbeit kurz nach Hause um dann gesagt zu bekommen es wäre ein Fehler mit der Adresse wieder in "1 Stunde da" , letztendlich wurde es doch 15 Uhr und meine Freundin nahm das ganze an, auf der Hälfte des Flures kam dann einer von denen, der meiner Freundin sagte ich hätte angeblich die Lieferkosten nicht bezahlt und sie tragen die restlichen Pakete nicht mehr nach oben, mitten auf dem Flur 3 Riesige schwere Pakete vor der Tür meines Nachbarn. Gehts noch ?!. Die bezahlte Rechnung wurde den 2 vorgezeigt und somit mussten Sie die Pakete hoch tragen !
Statt den eigenen Fehler einzugestehen, wird versucht, dem Kunden die Schuld zuzuschieben. So ein Verhalten ist unprofessionell und respektlos.

Der gesamte Ablauf wirkt chaotisch, unorganisiert und ehrlich gesagt einfach nur so, als hätte niemand dort wirklich Lust, seinen Job ordentlich zu machen. Kundenservice? Fehlanzeige.

Ich kann nur dringend davon abraten, diese Spedition zu beauftragen. Spart euch den Ärger und sucht euch lieber ein zuverlässiges Unternehmen.

8 May 2026
Rated 1 out of 5 stars

Sofatransport - Sofa kaputt…

Ein Sofa, bestehend aus mehreren Teilen, wurde geliefert. Von den Fahrern wurden die einzelnen Teile in die Wohnung geworfen. Natürlich ging ein Teil, der Bettkasten, kaputt. Die Firma ließ mich ewig lange Formular ausfüllen, versprach Abhilfe. Nach Ablauf der Bearbeitungszeit war niemand mehr erreichbar, auf Emails, Anrufe und Whatsapp wurde nicht mehr geantwortet. Ich bleibe auf meinem Schaden sitzen.
Also: Hände weg von diesem Billiganbieter!

26 March 2026

Zniszczona przesyłka

Dostałam połamaną i wybrakowaną przesyłkę. Opakowanie było niepełne (sprzedający wysyłał mi zdjęcia przed wysłaniem) i ewidentnie otwierane — wyglądało, jakby ktoś tą paczkę rozłożył na części i posklejał taśmą. Moją reklamację odrzucono.

12 March 2026
Rated 1 out of 5 stars

Nie polecam. 2 krotnie skorzystałem z dostawy tym kurierem i żałuję. Dostawa krajową kurierska trwa tydzień lub dłużej, a codziennie infolinia mówi to samo, że postarają się jutro przyjechać ale jak nie planują jechac w te okolice to nie będą jechać z jedną paczką i tak mija tydzień.

30 April 2026
Rated 1 out of 5 stars

Die Spedition hat den vereinbarten…

Die Spedition hat den vereinbarten Lieferzeitraum komplett ausgenutzt und am letzten Tag wurde eine Uhrzeit vereinbart und ich wartete über 6 Stunden.

Obwohl dieser "Spediteur" meine Telefonnummer hat, hielt es niemand für nötig, mir Bescheid zu geben.
Einfach das ALLERLETZTE!

Als Dankeschön meinerseits habe ich den verspäteten Artikel einfach nicht angenommen und das Riesenteil, das nicht gerade billig war, geht einmal komplett zurück.

Danke für Nichts!

14 April 2026

TRAGEDIA

TRAGEDIA - nie polecam FIRMY DORECZAJACEJ. Szkoda ze nie mozna dac ZERO! bo tylko to by sie tutaj nadawalo.
KURIER SCIEMNIACZ - bezczelnie zaznaczyl nieudana probe doreczenia - (sprawdzony monitoring - nikogo nie bylo)
INFOLINIA - jakies bzdury gadala, niby nowy numer do kuriera bo poprzedni byl bledny, ze kurier zaraz wroci i zadzwoni, ze dostarcza nastepnego dnia
PACZKI JAK NIE BYLO TAK NIE MA

14 April 2026

Ogarnij się Ambro express

Wyświetl wszystkie

Ambro Express Sp. z o.o. Sp. k.
4,3

Nowa

Wojciech Sroczyński
Lokalny przewodnik·8 opinii·130 zdjęć
Edytowano miesiąc temu
Nie polecam , kurier nie dostarczył paczki , moja firma pracuje 10 -18 . W tych godzinach Pan kurier nie miał czasu podjechać , mało uprzejmy i chętny do współpracy i pomocy . Wystawił wieczne Awizo , chyba za dużo naczytał się Facebooka na …Więcej
Zdjęcie 1 sprawdza Wojciech Sroczyński

❤️🙏6

Monika Czalej-Pujol
6 opinii·1 zdjęcie
miesiąc temu
Dzień dobry.
Przed chwilą dostałam przesyłkę. Pan, który to przywiózł rozmawiał ze mną, jakbym była niespełna rozumu. Opryskliwy i powiedzieć nieprzyjemny to mało …Więcej
Zdjęcie 1 sprawdza Monika Czalej-Pujol

❤️🙏🤯12

Łukasz
Lokalny przewodnik·12 opinii·3 zdjęcia
Edytowano 2 miesiące temu
W dniu planowanego doręczenia przesyłki otrzymałem wiadomość z numerem telefonu do kuriera, jednak mimo wielokrotnych prób nie udało mi się skontaktować pod wskazanym numerem. Było to szczególnie problematyczne, ponieważ przy składaniu …Więcej
Zdjęcie 1 sprawdza Łukasz
Zdjęcie 2 sprawdza Łukasz
Zdjęcie 3 sprawdza Łukasz

❤️🤯🙏21
SIS DEFINITIVA ŁUKASZ KLEKOTKA
Lokalny przewodnik·115 opinii·69 zdjęć
Edytowano 3 minuty temu
Nowa
Niestety muszę to zrobić ......Jestem klientem Ambro już ponad 3 lata. Wysłałem paczek gabarytowych już pewnie ze 300-400szt i jak do tej pory wszystko było bez żadnych zarzutów. Odbiory ,dostawy ,żadnych uszkodzeń, aż do teraz. I teraz przekonuje się ,że nie istotne jest czy jesteś wiernym klientem czy wysyłasz raz po prostu jesteś nieistotny. Trafiły się pierwsze na 300-400 sztuk paczek reklamacje.Prawdopodobnie "niewyspany kurier" tak je potraktował bo i odbiorców zrugał. Reklamacje zgłoszone, udokumentowane, zdjęcia, protokoły i .....odmowa. Jak to napisano w decyzji " firma profesjonalnie wykonała przewóz, a ja źle zabezpieczyłem, moja wina. Przez 3 lata żadnej reklamacji a teraz produkując te same rzeczy i wysyłając je po całej Polsce ,pakując je zawsze tak aby dotarły całe ,bo to paczki po 200-250 cm długości olałem sprawę i nie zabezpieczyłem. Zabezpieczyłem. Nie sądziłem ,że taki będzie obrót sprawy , a po decyzji nawet kierownik reklamacji przestał odbierać, tylko "zaraz oddzwoni" od tygodnia. Nie tak się traktuje klientów, nie tak wygląda dobra współpraca.

P.S. Pismo od ambro express stwierdza ,że przez to ,że reklamacje złożyłem ja jako wysyłający(producent) a nie odbiorca to paczka dotarła cała a klient ją połamał. Warto nadmienić ,że taka forma złożenia reklamacji została mi zasugerowana przez Kierownika reklamacji. Warto również dodać ,że klient otrzymał nowy sprawny sprzęt a więc teoria błędna.

Nie polecam ,podejście do klienta tragiczne

10 February 2026

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look